Arrangementer i regi av Aktivitetsklubben

Arrangementer i regi av Aktivitetsklubben

Ukentlig har barn i alderen 6-13 år tatt del i lystbetonte aktiviteter og arrangementer. Mange av disse aktivitetene har vært gjennomført i regi av Aktivitetsklubben (AK), en forening med fokus på barnas trivsel i gode og trygge rammer. Barna har vært organisert i interessegrupper hvor de har utfoldet sitt engasjement sammen med jevnaldrende barn og frivillige mentorer. 

I juni ble det arrangert AK-turer for gutter, jenter og juniorer. 

To av turene gikk til Årdal i Sogn og Fjordane, en idyllisk dal som bunner ned mot Sognefjorden. Reisefølget bodde på et sjarmerende gårdsbruk, omgitt av høye fjell og vakker natur. I disse omgivelsene var det anledning til å senke skuldrene og engasjere seg i hyggelige aktiviteter både ute og inne. Ball – og brettspill, skyting på blink, fjellturer og fortellinger på låveloftet var noe av det som foregikk disse helgene. Til stor glede for alle badenymfer, var det gode bademuligheter både i elven, på den selvkomponerte vannsklien i hagen og i friluftsbassenget i Øvre Årdal. Å oppleve noe sammen, styrker fellesskapet og båndene mellom både jevnaldrende og mentorer. Det arbeides aktivt for at den enkelte skal ha det trygt, godt og moro, samt oppleve gleden av samhold på tvers av aldersgrupper.

En fin junidag ble det arrangert en aktivitetsdag for juniorgruppene som består av barn i aldersgruppen 6-8 år. Dagen startet med båttur på den pensjonerte redningsskøyten Christian Børs. Etter å ha spist en mengde vafler og trukket opp en og annen fisk, dro båten innover mot kaien. Der ventet sjørøvere på stranden, ute etter å beskytte sin hemmelige skatt. Det tok ikke lang tid før barna fikk kloen i skatten og koste seg med godbitene som lå oppi. Dagen fortsatte med grilling og natursti på Hellehaugen hestegård. Som et siste punkt på programmet ble det arrangert felles leker og konkurranser. Etter endt dag dro en rekke juniorer hjem med store smil og flotte premier under armen.