Barna i BKM Bergen

I 2020, har det vært behov for å tenke kreativt og se nye løsninger som ivaretar tilbudet til barna i denne spesielle tiden. 

Utfordringen ble å sikre at barna i BKM Bergen følte seg sett og ivaretatt selv om vi ikke kunne møtes. 

Noen mentorer i barnearbeidet forteller: 

 “Vi kjøpte inn aktivitetspakker som vi leverte på dørene. Så møttes vi på den digitale plattformen Meet for en liten prat, før barna gikk i gang med aktiviteten. Vi delte bilder underveis, og av det ferdige resultatet.” 

SØNDAGSSKOLEN 

Online søndagsskole er et nytt begrep som dukket opp det siste året. BCC sentralt driver en egen TV-kanal, Brunstad-TV, hvor det blir sendt varierte programmer til medlemmene rundt om i verden. Her blir det nå sendt innholdsrike digitale søndagsskoler. Dette startet i påskehelgen, da den første sendingen gikk på luften. Programmet var tilrettelagt for barn i alle aldre, med bibelhistorie, intervjuer, sanginnslag, dans og seerkonkurranser. Dette tilbudet ble populært, og ga barna en følelse av å være del av et fellesskap. 

Siden har det blitt sendt online søndagsskole annenhver søndag. Barn fra alle verdenshjørner har vært deltagende med ulike innslag. Hovedbudskapet har vært at Jesus kan være en hjelp, trøster og støtte i hverdagen. 

ANDRE TILBUD FOR BARN 

I BKM Bergen har vi i en årrekke samarbeidet tett med organisasjoner som deler vårt trosgrunnlag. Blant annet Aktivitetsklubben (AK) og Brunstad Ungdomsklubb (BUK). 

AK er et tilbud for alle barn i aldersgruppen 2.klasse – 7.klasse. Året startet helt normalt, med interessegrupper som for eksempel drama, idrett, kreativ og action. Det ble turer i akebakken og på skøyteisen, før det hele fikk en brå stopp i mars.  

Som et tiltak for å dempe savnet etter AK under pandemien, ble det lagt opp til at barna fikk et felles opplegg som de kunne gjøre hjemme. For eksempel en formingsaktivitet som de siden kunne dele bilder av. Det ble innimellom levert ut goodie-bags på døren til alle deltakerne, og på den måten ble det gjort en innsats for at ingen skulle føle seg ensom og glemt. 

  “Jeg tenker at det er veldig fint for et barn å få noe i posten av en ung mentor, og dette kan knytte gode bånd oss i mellom”.  

Da restriksjonene lettet på sensommeren, var det med særlig fokus på at barn og unge skulle få en mest mulig normal hverdag. AK-barna kunne nå få gleden av å møtes i friluft, riktignok i små grupper. Fjellturer, bålkveld ved sjøen, natursti og friidrett var blant aktivitetene. 

Sitat fra barnearbeider: 

 “Det som har vært positivt midt oppi det hele, er at vi har fått bedre kontakt med barna når vi har vært i mindre grupper. Vi har fått mer tid til å snakke med den enkelte og gitt dem oppmerksomhet og godhet.” 

På samme tid ble det opprettet et nytt konsept i AK: Tweens. Her samlet man de største barna; sjette-og-syvende-klassingene. I overgangen til tenårene utvikler man seg mye personlig, og har ofte spørsmål knyttet til tro og forkynnelse i menigheten. I tillegg til aktiviteter, ble det satt av tid til å samtale om den kristne tro og temaer som de unge kan ha spørsmål om. Dette opplegget måtte dessverre settes på pause etter få uker, da det igjen ble strenge restriksjoner. 

For å kunne ivareta denne gruppen videre, ble det fra BCC utviklet et eget TV-program for dem, INTRO. Her ble det tatt opp ulike tema der formidlingen var skreddersydd for denne aldersgruppen. 

Sitat fra barnearbeider: 

“Gjennom denne tiden har det vært en god utvikling i det digitale innholdet for barn og unge. Det har vi hatt stor nytte av både personlig og det lokale arbeidet.