Barn i BKM Bergen

Søndagsskolen

Søndagsskolen har hatt 21 samlinger for 67 barn fra 4 til 7 år, og 47 barn fra 8 til 12 år

En levende søndagsskole

Søndagsskolegruppen i BKM Bergen har i 2013 gjennomført 21 søndagsskoler. Den har også vært arrangør av en sommeravslutning for hele menigheten, og holdt oppvisning på felles julesamlinger.

Hensikten med søndagsskolen har vært å gjøre barna trygge i sin tro på en Gud som elsker dem og verner om dem. Vi tror at de kristne verdiene som godhet, barmhjertighet, tilgivelse, tro, håp og kjærlighet har stor betydning og relevans for barna i omgangen med hverandre.

Søndagsskolen skaper også entusiasme rundt historiske hendelser og personer som er beskrevet i Bibelen. Deres tro og hengivenhet inspirerer både barna og lederne.

Audiovisuelle hjelpemidler, sang, musikk, teater og drama, samt barnas eget engasjement er viktige elementer i dette arbeidet. Søndagsskolen er delt opp i to aldersgrupper, 4 – 7 år og 8 – 12 år, som holdes parallelt.

Lederne lager selv mye av materialet som benyttes. I tillegg brukes ressursene som BCC har tilrettelagt på Brunstad Portal. Her ligger ferdig utarbeidete presentasjoner og forslag til gjennomføring av aktiviteter. Den yngste gruppen har investert i tegneutstyr og bruker dette regelmessig.

Ett av målene til søndagsskolelærerne  i 2013 var å bli engasjerte og motiverende lærere, og gode rollemodeller for barna. Et annet mål er å styrke barnas selvtillit, samt å være gode med hverandre, og motvirke mobbing.

På tur med Christian Børs

På tur med Christian Børs

Aktivitetsklubben

Den samarbeidende foreningen «Aktivitetsklubben i Bergensregionen» hadde i 2013 et stort fritidstilbud til barn og unge i BKM Bergen.

Egen grupper spesialiserte seg på friluftsturer,  båtturer, fiske, grilling, verksted, filmproduksjon, hest, ATV-kjøring,  paintball,  LAN-party, bowling, badeland, ballspill, bilbanekjøring, og flere.

Aktivitetsklubben er en selvstendig forening, både juridisk og økonomisk med eget styre og egne vedtekter. De har samlinger hver mandag/tirsdag og hadde 35  aktivitetsdager i 2013.

For mer informasjon se på www.aktivitetsklubben.org.

[justified_image_grid preset=1 image_categories=barn]

BKM Bergen fikk ansvaret for å gjennomføre barnelekene under barnekonferansen på Brunstad i juli 2013.

Lekene under barnekonferansen på Brunstad 2013

Stemningsrapport fra åpningen

“Etter nesten ett år med planlegging, øving, bygging, testing og gjennomkjøringer, var det endelig tid for å gjennomføre barnelekene 2013!

Klokken nærmer seg 1500. Salen er fylt opp av forventningsfulle barn, unge og voksne. Bak scenen står spente dansere og venter på å få komme inn. Ved miksepulten holder man pusten. Dette er øyeblikket vi har ventet på og sett frem til! Lyset dempes, og det snurret film på skjermen; Stjernen som skinte over Superworld er ødelagt, og gjennom disse tre dagene skal den settes sammen igjen med hjelp fra barn fra hele verden. Spillet starter, og musikken ljomer over anlegget. Scenen våkner til liv idet et titalls barn og ungdommer fremfører et fantastisk åpningsshow, til publikums store begeistring

Første lek er i gang, og på banen gir deltakerne alt for å vinne. Riggteamet sørger for effektiv opp- og nedrigging av kulisser. Teknikerne sørger for at lyd og bilde kommer til riktig tid. Dommerne løper rundt og sørger for at alt går riktig for seg, mens det backstage er hektisk aktivitet før hver lek og hvert innslag. Publikum heier og er begeistret, og lar seg rive med av fengende leker, engasjerende publikumsaktiviteter og festlige pauseinnslag.

Avslutningsshowet er over, og konfettien daler ned over danserne til vill jubel fra salen. Det er en fantastisk stemning blant både publikum og bergensere! Vi gleder oss over at vi har greid å lage tre minnerike lekedager for tusenvis av barn!

Mange takknemlige og glade ansikter er å se etterpå. Vi har lagt bak oss et formidabelt arbeidsår, med masse glede, samfunn og trivsel, og gode bånd har knyttet oss tettere sammen. Det å kunne jobbe sammen mot et felles mål, har vært ekstra berikende for alle, og mer skal det bli! En stor takk til alle som har vært med!”

Feiring

Etter siste dag med lekene som varte i 3 dager , samlet alle involverte seg nede på odden på Brunstad fredag kveld. For dette måtte jo feires! Der ble det servert pizza og drikke. Dette har vært en utrolig morsom utfordring for BKM Bergen, som har skapt både minner og rike erfaringer under hele prosessen. BKM Bergen gledet seg over et vel gjennomført prosjekt, og ser med glede frem til nye utfordringer fremover!

Camp Risøya deltagere

Camp Risøya deltagere – juni 2013

Camp Risøya

24. – 30. juni 2013 ble en uforglemmelig opplevelse for flere barn fra BKM Bergen. Brunstad TV inviterte til sommercamp på Risøya i Grenland, med spennende konkurranser og lærerike tema. 

Barn i alderen 11-12 år fra fem forskjellige menigheter ble plukket ut til å være med på denne spennende uken der de hver dag skulle kjempe om å bli det beste laget. 

Hver dag fikk de besøk av en mentor som hadde noe å lære dem. Det var tema som overlevelse i naturen, fisking, seiling, klatring og livredning. Seinere på dagen var det konkurranse der dagens tema ble utfordret. Laget som kom dårligst ut gikk ut av konkurransen, men de fikk fortsatt være med å lære nytt når det kom mentor på besøk.  Ekstra morsomt var det den dagen da taperne måtte ta morgenbad, mens vinnerne fikk sitte og se på og ble servert en god frokost med vafler og kakao.

Campå Risøya var en opplevelse. Da det utover høsten ble sendt på Brunstad TV som en realityserie, fikk deltagerne også smake litt på «kjendisstatusen». Tre bergensere stakk av med seieren i en nervepirrende finale!